Exit Strategie

Bepaal je exit-strategie

Fan-tas-tisch nieuws: je start-up is zo’n succes dat je een flinke zak geld (zeg gerust: miljoenen) krijgt als je ‘m verkoopt. Bereid je goed voor met een exit-strategie en haal het maximale uit de verkoop. Ook als jouw bedrijf nog geen winstmachine is, heb je er baat bij. Met een duidelijke exit-strategie neem jij het zeker voor het onzekere. Ontdek onze tips en wees klaar voor de toekomst.

Investeerders

Een onverwacht aanbod of ziekte in de familie: het zijn zomaar redenen waardoor jij je start-up verkoopt. Met een duidelijke exit-strategie weet jij precies waar je aan toe bent. Ook investeerders smullen van deze kennis. Jouw geldschieters weten zo precies waar zij aan toe zijn als jij je start-up verkoopt.

Exit-strategie in je businessplan

Zet jouw exit-strategie in je businessplan en specificeer hoe het zit met de aandelen, hoe investeerders hun investering terugkrijgen en benoem alvast potentiële kopers. Dan heb je de afspraken met de belegger alvast getackeld. Denk verder na over de toekomst van jou en je team. Hoe verdelen jullie de winst? Verkoop je je hele hebben en houwen? Of blijven jullie altijd de baas over het handelsmerk? Leg alles duidelijk vast en voorkom ruzie achteraf.

Een gezond bedrijf waar geen vuiltje in de lucht hangt, is makkelijker te verkopen dan waar het een grote rotzooi is. Zorg dus dat alles tiptop in orde is, van de administratie tot aan de financiën.

Wees op tijd

Een geschikte koper vinden kan lang duren. Houd hier rekening mee. Ga op tijd op zoek naar potentiële overnemers. Heb je er eentje gevonden? Laat de onderhandelingen snel beginnen, maar maak geen overhaaste beslissingen. Jouw geliefde start-up staat immers op het spel. Zorg dat het dan ook in goede handen terecht komt.

Zorg bij de exit-strategie dat je:

  • nadenkt over je investeerders
  • weet wie wat precies krijgt
  • administratie altijd tiptop op orde is
  • iemand hebt die jouw kennis overneemt
  • het juiste moment kiest
  • ruim op tijd zoekt naar geïnteresseerden
  • een jurist en boekhouder in de arm neemt

Get up en bepaal je exit-strategie

Wake up! Neem al die onzekerheden over de toekomst weg en denk na over een exit-strategie. Je kan hier vast alle hulp bij gebruiken. Net als bij je marketing en het vinden van investeerders. Join Getreal. Wij nemen jouw zorgen weg tijdens ons accelerator traject. Waag de sprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *