Financieringen

Ondernemersregelingen tijdens en na de coronacrisis

Leestijd 4 minuten
Auteur

Volg ons op social media!

Snel een lening afsluiten, krediet verruimen of een groot deel van je loonkosten vergoed krijgen: als ondernemer heb jij recht op extra financiële regelingen tijdens de coronacrisis. De overheid zette een pakket aan maatregelen en regelingen in elkaar om bedrijven te steunen en de economische schade te beperken. De belangrijkste links vind je hier in een overzicht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers!

Ook de ondernemersregelingen zijn aan de actualiteit onderhevig. Heb je vragen over deze onderwerpen, neem dan contact op

Krediet verruimen

De inkomsten en productie slinken, maar de huur van je pand en (een percentage aan) personeelskosten moeten wel betaald worden. Dan kan het handig zijn om je rekening courant-krediet te verhogen. Je verhoogt het bedrag dat je ‘in het rood’ mag staan. Dat kan met de volgende ondernemersregeling: de verruimde borgstelling midden- en klein bedrijf (BMKB).

NOW-regeling

Met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) krijgen werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten. Ondernemers met personeel die 3 maanden lang 20 procent omzetverlies verwachten, hebben recht op de regeling.

Financieel steuntje in de rug

Heb jij een hotelketen of importeer jij als groothandelaar producten uit het buitenland? Dan lagen jouw bedrijfsprocessen de afgelopen weken stil of moest je zelfs alle werkzaamheden staken. Daarmee valt jouw onderneming onder de sectoren die het hardst getroffen zijn door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus. Jij kunt gebruik maken van een eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro. Die vraag je aan via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren (TGOFS).

Ook na een crisis heeft groei jouw aandacht. Maar hoe doe je dat in een anderhalve-meter-samenleving? Voor antwoorden op echte ondernemersvragen tuigde de Rijksoverheid een veel gestelde vragen-pagina op. Algemene vragen beantwoordt de Rijksoverheid op deze pagina.

Belastingdienst

Gereserveerde bedragen vrijgeven, een versoepeling van het urencriterium waardoor je gebruik mag maken van aftrekposten en je voorlopige aanslag verlagen. Regelingen voor ondernemers die maken dat je net wat meer vlees op de botten behoudt in crisistijd. De belastingdienst zette alle fiscale regelingen voor ondernemers op een rij. Zowel voor zzp’ers als werkgevers.

Privacy en corona

Verantwoord thuiswerken tijdens de coronacrisis en personeel testen op corona: als ondernemer krijg je ook in deze tijd te maken met privacywetgeving en de aangescherpte regels die we kennen als de AVG. Op de site autoriteitsgegevens.nl worden al jouw vragen beantwoord.

Meer weten over branchespecifieke- en kredietregelingen voor je onderneming? De Kamer van Koophandel zette deze maatregelen op een rij.

Lening aanvragen

Met de Garantie Ondernemingsfinanciering Corona (GO-C) kan de bank 80 of 90 procent staatsgarantie krijgen op middelgrote en grote leningen. Daarmee verkleint het risico van de bank. Daarmee stimuleert de overheid dat banken leningen honoreren.

Meer best-practices van en voor ondernemers
Wij koppelen je vrijblijvend aan onze specialisten om jouw situatie te bespreken.
Ondernemingskansen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers!